Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Salli Lunn ενα όνομα που ελπίζω να θυμόμαστε και στο μέλλον

Όταν στη σπηλιά σκοτεινιάζει ,τότε βρίσκουν τον κατάλληλο καιρό να εισβάλλουν συγκροτήματα όπως οι Salli Lunn .Οι Salli Lunn είναι από τη Δανία ,ο δίσκος είναι το Heresy & Rite .

Οι Salli Lunn έχουν ενσωματώσει με τον καλύτερο (ίσως) τρόπο στη μουσική τους ,συγκροτήματα κολλοσους του noise rock όπως Hammerhead ,Bodychoke ,Jesus Lizard ,την post anything αισθητικη των Fugazzi ακόμα και την Post Rock ,τους Sonic Youth και τη Math σε συνδυασμό με την νεο progressive ροκ όπως ακουγόταν κυρίως στον πρώτο δίσκο των Oceansize ,με τα καπως mellow φωνητικά να έρχονται σε κοντράστ με τη ζοφερή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του δίσκου και τα κιθαριστικά noise ξεσπάσματα ως φυσικό επακόλουθο στο τελείωμα κάθε τραγουδιού .

Βέβαια με το εναρκτήριο The Frame Of Reference προιδεάζουν για άλλα πράγματα πιο θαυμαστα ίσως ,όμως και η συνέχεια δεν διαψέυδει για τη σημαντικότητα των συνθέσεων αν και προς λίγο διαφορετική κατεύθυνση ... Προς το τέλος μάλιστα η Lowercase στοίχιωση ,βρίσκει διέξοδο σε κάπως πιο απεγνωσμένες κραυγές ,σα να προσπαθεί να αγγίξει τη λύτρωση .
Οι Δανοί λοιπόν Salli Lunn , έβγαλαν ένα δίσκο για τον οποίο αξίζει να υπερηφανεύεται κάθε μπαμπάς στο γιο του για τις ακροάσεις που του κανε ,όταν θα αφηγείται το παρελθόν του στο βλαστάρι του ..."Εσύ μπαμπά όταν ήσουν μικρός τι άκουγες ; Α εγώ παιδί μου, μικρός ακουγα Salli Lunn ..."


Εδώ το καταπληκτικό The Frame Of Reference που ανέβασε σε βίντεο ο "δικός μας" S.F.O.N.
Εδώ οι Salli Lunn live στο Mirror Girl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΠΗΛΙΑ